Pagina's

woensdag 30 maart 2016

Hebban; dé Nederlandse boekensite

In de zomer van 2014 ontdekte ik de site van Dizzie. Nu ga ik het daar vandaag niet over hebben, want Dizzie bestaat niet meer. Maar via die site ben ik wel op Hebban terecht gekomen. Een site vol met alleen maar Nederlandse boeken, waar alle boekenliefhebbers zich verzamelen en zichzelf voor uitdagingen stellen.

Reading Challenge 2016
Zo is er dus de Reading Challenge 2016 waarbij je voor jezelf een doel kunt stellen voor het aantal te lezen boeken in 2016. In totaal zijn er nu 3.466 deelnemers aan deze Challenge en in totaal hebben zij zich 150.262 boeken voorgenomen om te lezen dit jaar (bron). Mijn voornemen is om 40 boeken te lezen. Op de site kun je boeken aanklikken die je wilt lezen en je kunt aangeven of je deze wilt lezen voor jouw Challenge. Alle boeken, dus ook de boeken die je niet hebt aangegeven om te lezen voor jouw Challenge, die je op gelezen zet en aangeeft dat je die in 2016 hebt gelezen, tellen mee voor jouw Challenge. Je kunt tussendoor ook je aantal boeken aanpassen, bijvoorbeeld als je je doel straks in mei al bijna gehaald hebt kun je het aantal boeken verhogen om jezelf te blijven uitdagen tot het einde van het jaar. Het is natuurlijk het leukste als je wel volledig eerlijk bent! Het is geen wedstrijd, het is gewoon een motivatie voor jezelf om meer te lezen en om meer prachtige verhalen en goede schrijvers te gaan ontdekken :)
Je kunt trouwens andere mensen die een Challenge zijn aangegaan, volgen en kijken hoe hun Challenge verloopt! Op je eigen account staat er een balk met jouw voortgang.

Leesclubs
Ook heeft Hebban leesclubs. Je kunt rechts aangeven voor welke genres jij je interesseert en dan komen de leesclubs vanzelf te voorschijn die er zijn. Voor elke leesclub worden er een aantal deelnemers geselecteerd die het boek in ontvangst mogen nemen, maar natuurlijk is iedereen die het boek leest van harte welkom bij de discussie die wordt gehouden over het boek. De leesclubs hebben een nieuwe vorm gekregen en ik moet daar zelf nog even aan wennen en mij in verdiepen, dus mocht je nieuwsgierig zijn en nog meer willen weten, klik dan even hier, daar vind je alle voorwaarden en uitleg!

Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken op Hebban, maar ik denk dat het leuker is als je dat zelf gaat ontdekken! Het is helemaal gratis en je bent tot niets verplicht, dus neem even een kijkje op Hebban!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten